Raul Rebane: seisukoht

Raul Rebane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rebane
Raul Rebane Foto: Elmo Riig / Sakala

Endine ETV programmijuht Raul Rebane põhjendab, miks ta ei pea eriti mõttekaks suurejoonelise uue venekeelse kanali loomise ideed, küll aga saaks soovi korral midagi ära teha eetri­ruumiga ERRi programmis.

Iga kriisi ajal hakatakse aktiivselt ideestama venekeelseid kanaleid, ka praegu. On ettepanekuid teha neid üle Eesti, üle Balti riikide ja ka üle Euroopa. Jätan siin kõrvale intellektuaalselt huvitava, aga praktiliselt ilmselt teostamatu Golos Jevropõ (Euroopa Hääl) idee ega peatu pikalt ka Balti venekeelse ühiskanali tegemisel.

Põhjuse selleks annavad paar lihtsat küsimust: mis ülesannet see kanal peab täitma ja kust saadakse vaatajad? On ettekujutus, et teeme kanali, siis see hakkab rääkima ­õiget juttu, inimesed vaatavad seda, saavad targaks, hakkavad õigesti käituma ja meie probleemid on lahendatud. Kanali tehniline tegemine on raha olemasolul kõige lihtsam, kõik muu väga keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles