Lembit Link: ülearused koolid, ülearused lapsed

Lembit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Link
Lembit Link Foto: Urmas Luik

Tihti kuuleme loosungeid, et iga laps on tähtis. Kuid ühel päeval öeldakse ikkagi lihtsalt, et raha ei ole, kirjutab sulgemisele määratud Viira kooli õpilaskodu kasvatajana töötav Lembit Link.

osina jagu aastaid tagasi räägiti, et igal aastal jääb põhikoolidest välja 1000–1500 last. Kellel põhjuseks katkine perekond, konfliktid vanemate, õpetajate või kaaslastega, kellel mingid tervisehäired, kellel eeskujuks kahtlase värvinguga sõpruskond, kes lihtsalt ei ärka või keda ei äratata õigel ajal üles ning läheb hulkuma, jne. Sellise olukorra parandamiseks hakati looma õpilaskodusid. Sihtrühmaks olid vastava määruse sõnastuses «tavakäitumisnormidest kinnipidavad ja normintellektiga» lapsed.

Kuna Pärnumaal Tori vallas tegutseval Viira põhikoolil oli varasem kogemus, siin said jalad alla mitu noort, kes oma endistes koolides olid probleemidesse sattunud, siis oli loogiline, et hoonekompleksis tühjana seisev, kuid heas korras algkoolimaja ehitati riigi abil ümber 25-kohaliseks õpilaskoduks. See avati 2004. aastal riigikogu esimehe Ene Ergma osavõtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles