RoboMikul läksid käiku salarelvad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevasel robootikapäeval teaduskeskuses Ahhaa võistlesid RoboMiku võistlusel robotite sumos edukalt 250 noore hulgas Tallinna reaalkooli robootikastuudios Reaali Robootika.COM käivad Timo Loomets (vasakul, Tallinna Reaalkool) ja Jaan Roop (Nõmme põhikool).
Laupäevasel robootikapäeval teaduskeskuses Ahhaa võistlesid RoboMiku võistlusel robotite sumos edukalt 250 noore hulgas Tallinna reaalkooli robootikastuudios Reaali Robootika.COM käivad Timo Loomets (vasakul, Tallinna Reaalkool) ja Jaan Roop (Nõmme põhikool). Foto: Margus Ansu

Pealtnäha külma närviga Eesti parimad noored ro­bootikud panid laupäeval teaduskeskuses Ahhaa robootikapäeva lahingutes mängu kõik oskused ja salarelvadki. Oli nii õnne kui ka ebaõnne ehk ootamatult isepäiseks muutunud roboteid.

Tehnikahuviliste noorte robootikapäeval võistles 250 noort robootikut RoboMiku lahingutes enda ehitatud ning programmeeritud robotitega sumos, joonejärgimises, linnaläbimises ja erinevates animatsioonides. Viimase ala eesmärk on populariseerida programmeerimist, mis jääb tavaliselt roboti ehitamisel ja konstrueerimisel tagaplaanile.

Kogukate sumorobotite ühel areenil tegi võistluse alguses laua kiiresti konkurentidest puhtaks sumo nr 44. «Esimesed kaks vastast võitsin kahe esimese korraga, kolmandaga tuli võistelda kolm korda,» rääkis sumo 44 omanik, Tallinna reaalkooli 8. klassi õpilane Timo Loomets, kes on kooli robootikastuudios Reaali Robootika.COM käinud mitu aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles