Kunstnik mõtiskleb kolme värviga

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeses galeriis on kõrvuti tänavused maalid «Vanaema. Needja» (paremalt), «Kannataja. Eesti luuletaja», «Sünnipäevapoiss», «Äraolev» ja «Kaemus».
Väikeses galeriis on kõrvuti tänavused maalid «Vanaema. Needja» (paremalt), «Kannataja. Eesti luuletaja», «Sünnipäevapoiss», «Äraolev» ja «Kaemus». Foto: Kristjan Teedema

Meiu Mündi näitus «Nägemus» jätkab 2011. aasta näitusega alanud eleegilisi mõtisklusi inimelu üle. Praegune ekspositsioon Tartu kunstimajas on keskendunud lapsele.

Väljapaneku juhatab sisse ukse kohal pilt platsentast («Kest»). Laps on just sündinud ja kehast väljunud. Platsentat hoiab kaks kätt, järgnev elu on kunstniku käsitluses kätest ilma, puudub heaolu ja turvatunne.

Lapsi vaevav üksindus on saavutanud Meiu Mündi maalides sellise jõu, mida ühel emal on raske taluda. Hea, et taustaks on muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles