Linn, kus muu kola hulgas hiilgab marmor

, reisisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napoli vanalinna kitsukestel tänavatel kuivatatakse pitsilist ja vähem pitsilist pesu.
Napoli vanalinna kitsukestel tänavatel kuivatatakse pitsilist ja vähem pitsilist pesu. Foto: Juhan Voolaid

Unistus kaugest ja võõrast linnast on alati ilus. Enne materjalidega tutvuma hakkamist näis Napoli olevat romantiline sadamalinn, mille kaldaid kõditab oma vahuharjadega Türreeni meri, rahvarohkel turul seisab arbuusi pea kohal keerutav tõmmu kuju ja taevas on alati nii sinine nagu Itaalia rahvuskoondise vutisärk.

Hetkel, mil reis otsustatud saab ja piletid on ostetud, hakkab aga kõik muutuma, idealistlik pilt laguneb ning asemele kerkib reaalsus. Napolist saab linn nagu iga teine, millel on olemas kümme parimat vaatamisväärsust, parim restoran, ostutänav, muuseum ja transpordisüsteem. Lisaks kuulsatele kirikutele ja muuseumidele on linn tuntud kuritegevuse ja puuduva prügimajanduse poolest.

Internet hoiatab: Napolis rebitakse reisimehe õlalt kott ja sellega joostakse minema, sama saatus võib tabada fotoaparaati, õhtuses linnas saab turist peksa ja talt röövitakse sularaha, linna maa-alune transpordivõrgustik on puudulik ning maa peal võib sattuda taskuvaraste ohvriks. Segaduste vältimiseks läheme raudteejaamast hotelli jala, puhkame veidi ja sõidame siis keskusse trammiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles