Petturite uus trikk: saadetis «klassikaaslaselt»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Õismäe.
Väike-Õismäe. Foto: Peeter Langovits

Postimees.ru lugeja Tatjana hoiatab tallinlasi petturite uue triki eest, millega ta hiljuti kokku puutus.

Tatjana elab Õismäel, mõne aja eest leidis ta postkastist käsitsi kirjutatud eesti- ja venekeelse kirjakese, vahendas Postimees.ru.

Selles oli öeldud, et kirjakese saajale on üle anda mingisugune asi, mis asub Lasnamäel aadressil Läänemere 34. Sedelil polnud allkirja, küll aga oli seal telefoninumber.

Kui Tatjana sellel numbril helistas, võttis vastu naisterahvas, kes teatas, et talle on klassikaaslastelt mingi pakk ning pakkus ennast seda kohale tooma.

See tundus Tatjanale väga veider, kuna kooli lõpetas ta 1991. aastal, klassikaaslastega kohtub korra viie aasta tagant ning need ei saa kindlasti tema aadressi teada. Samas ei keeldunud ta paki kättesaamisest.

Peatselt ilmuski kohale naine pakiga, mille Tatjana palus avada. Pakis oli mingi lasterätik, mis võis vabalt olla pärit mõnest humanitaarabipakist. Rätik tundus küll uus ja puhas, aga samas täiesti kasutu. Pakis ühtki kirja ega midagi muud klassikaaslastele viitavat polnud.

Naine palus paki kättetoimetamise eest 25 krooni, millest aga Tatjana keeldus. Selle peale palus naine Tatjanal mingisse räbaldunud väljarebitud lehekülgedega vihikusse allkirja selle kohta, et ta on paki kättesaamisest keeldunud. Ka seda Tatjana ei andnud.

«Naine suhtus sellesse rahulikult ja mõistvalt ning lahkus,» kirjeldas Tatjana, kelle hinnangul võib tegu olla mingi uue petturluse liigiga. Kogu situatsioon oli Tatjana hinnangul väga veider. «Oli selline tunne, nagu oleks keegi meist hulluks läinud.»

Erinevalt Tatjanast võivad paljud inimesed lihtsalt paki ilma avamist nõudmata vastu võtta ning ka kohaletoimetamise eest maksta.

Ka Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva sõnul tegi Tatjana igati õigesti, et raha ega allkirja ei andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles