Hallitus koduses elamises rikub tervist ja miljööd

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord muutub eriti tõsiseks, kui vanad aknad on vahetatud uute, tunduvalt hermeetilisemate vastu – tõusev suhteline niiskus toob kaasa hallitusprobleemi.
Olukord muutub eriti tõsiseks, kui vanad aknad on vahetatud uute, tunduvalt hermeetilisemate vastu – tõusev suhteline niiskus toob kaasa hallitusprobleemi. Foto: Terve Ehituse OÜ

Kuigi tülikat hallitust esineb enamasti vanades, puuduliku ventilatsiooniga kortermajades, võib see võimust võtta ka uuselamus.

Puudulik ventilatsioonisüsteem või tehtud ehitusvead panevad niiskuse tõttu hallituse vohama ning sellest lahti saada on juba päris raske.

«Ventilatsioon on vanemates majades suur probleem,» möönab Tallinna Tehnikaülikooli kütte ja ventilatsiooni õppetooli professor Teet-Andrus Kõiv. Seega tuleb tema sõnul kortermaja renoveerima asudes arvestada kõiki aspekte, et hiljem ummuksisse jäänud majas hallitus ja ebatervislik õhk kimbutama ei hakkaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles