USA õhudessantkompanii saabus Ämarisse

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksuse vastuvõtukõnes ütles president Toomas Hendrik Ilves, et eestlaste ja ameeriklaste vahel on alati head suhted olnud.
Üksuse vastuvõtukõnes ütles president Toomas Hendrik Ilves, et eestlaste ja ameeriklaste vahel on alati head suhted olnud. Foto: Toomas Tatar

Eile pärastlõunal saabus kahe lennukiga Ämari lennubaasi USA maaväe 173. õhudessantbrigaadi kompanii, kes osaleb õppusel «Kevadtorm» ja jääb pärast seda Eestisse. Lennukitest marssisid välja ligi sada USA langevarjuüksuse «taevasõdurit». Ülejäänud saabusid Eestisse juba varem, et kompanii tulekuks ettevalmistusi teha. Mehed tulid kohale otse Itaaliast Veneto piirkonna NATO baasist. «Siin on täiuslik! Itaalias oligi liiga palav,» ütles ameeriklane Dwayne Steppe.

Virginiast pärit 23-aastane maaväelane Andrew Rodriguez ütles, et ameeriklased ei tulnud siia kedagi kontrollima, vaid ainult koos harjutusi läbi viima. «Me oleme kõik nii elevil! Enamik meist ei ole varem Eestis käinud.»

Üksuse vastuvõtukõnes ütles president Toomas Hendrik Ilves, et eestlaste ja ameeriklaste vahel on alati head suhted olnud. «Teie siin nägemine on väga oluline ja võimas. Te teete ajalugu!» Ilvese järel võttis sõna USA suursaadik Eestis Jeffrey Levine, kes rõhutas, et ameeriklased on siin selleks, et koos õppida. «Taevasõdurid!» hüüdis ta kõne lõpuks. «Lõpuni välja!» hüüdis üksus vastu kui ühest suust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles