Spordigümnaasium taotleb kvaliteedimärki

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegijad! 2013. aastal juunioride MM-finaalturniiril mänginud Eesti võrkpallikoondis koosnes valdavalt Audentese õpilastest.
Tegijad! 2013. aastal juunioride MM-finaalturniiril mänginud Eesti võrkpallikoondis koosnes valdavalt Audentese õpilastest. Foto: Mihkel Maripuu

Audentes ja EOK tühjendavad spordigümnaasiumi keskpärastest noortest.

Audentese spordigümnaasium on võtnud eesmärgiks saada külge kvaliteedimärk ning koostöös Eesti Olümpiakomiteega töötati mullu välja uus vastuvõtusüsteem – õppima pääsevad vaid need, kel on ette näidata korralikud sportlikud tulemused. «Audenteses peaksid õppima noortekoondislased või koondisekandidaadid, kel on siht saada profisportlaseks. Vastasel juhul pole mõtet noort riigi leival pidada,» selgitas EOK tippspordijuht Martti Raju.

Otseselt ei taha keegi seda välja öelda, kuid kaudsed vihjed, uuringud ja praegune tegevus viitavad selgelt, et Audentese spordigümnaasium liikus aastaid pehmelt öeldes vildakat teed mööda. Koolis õppis ja sportis liiga palju neid, kelle tase polnud vastav. Riik kulutas raha hulga keskpäraste sporditegijate peale, kes, nagu üks spordiametnik ütles, istusid lihtsalt tagumikku laiaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles