Tarbekemikaalid kahjustavad inimeste hormoonsüsteemi

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Roos tunnistab, et on pärast veretesti tulemuse teadasaamist muutunud märksa teadlikumaks tarbijaks ning väldib kemikaale igal võimalusel.
Reet Roos tunnistab, et on pärast veretesti tulemuse teadasaamist muutunud märksa teadlikumaks tarbijaks ning väldib kemikaale igal võimalusel. Foto: Toomas Huik

Tänapäeva elustiil ja tehnoloogia ülikiire areng on viinud selleni, et hoolimata näilisest terviseteadlikkusest oleme iga päev ümbritsetud kümnetest, kui mitte sadadest toodetest, millega kokku puutudes imbuvad ohtlikud kemikaalid märkamatult meie kehasse.


Peamiselt naha ja hingamisteede, aga ka toidu kaudu jõuavad need kemikaalid lõpuks ka meie verre. Ehkki kõik ained, mida toodetele teatud omaduste saamiseks lisatakse, ei ole tingimata ohtlikud – nende seas on ka looduses esinevaid aineid –, võivad paljud sünteesitud kemikaalid kahjustada meie endokriin- ehk hormoonsüsteemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles