Proovi õllepurgi-kana

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liudadel: näide Enn Tobrelutsu kätetööst suuremal grillipeol.
Liudadel: näide Enn Tobrelutsu kätetööst suuremal grillipeol. Foto: Erakogu

Grillisüsi on tänu päikesesoojale hõõgunud aianurkades juba üksjagu aega. Eesti grilliilma üks nimekamaid mehi Enn Tobreluts jagab alanud hooajaks tarkusi, mida kõik lihaküpsetajad veel teada ei pruugi.

Avatud õllepurgil «istuva» terve kana grillil küpsetamine on grilli-, barbeque- ja lihaspetsialist ning koolitaja Enn Tobrelutsu üks vemmalretsepte. Ja see toimib, ütlevad need, kes seda proovinud. Pole ka ime: liha, grillimine ja barbeque (bbq) ehk liha aeglane küpsetamine spetsiaalses ahjus pluss selleteemalised koolitused on tema töö juba aastaid. Nüüdseks võib seda kõike pidada elustiiliks, sest ta reisib palju nii Euroopas kui ka kaugemal – nii kogemuste omandamiseks kui ka bbq-show'de ja ürituste toitlustuse või koolituste korraldamiseks.

Praegu korraldab Tobreluts koos oma meeskonnaga toitlustust ning jagab nõu põhiliselt Eestis ja Inglismaal – muide, ta on juhtinud ka viie ameerika stiilis Bodean's barbeque-restorani köögipoolt Londonis. Kümne aasta eest sai ta Euroopa barbeque meistriks, on ka Grillfesti võistluste peakohtunik ja tal on omanimelised tooted, näiteks maitseainesegud, puidust grilliplangud ja -paberid, nn ufo-grill jms.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles