PPA komisjon vähendas pagulaste arvu Eestis

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Inimõiguste Keskuse õigusekspert Anni Säär ütles eile, et varjupaiga andmine ei ole otseselt poliitiline otsus. Keskuse andmetel küsis möödunud aastal Eestist varjupaika 97 inimest, neist vaid seitsme taotlus rahuldati.
Eesti Inimõiguste Keskuse õigusekspert Anni Säär ütles eile, et varjupaiga andmine ei ole otseselt poliitiline otsus. Keskuse andmetel küsis möödunud aastal Eestist varjupaika 97 inimest, neist vaid seitsme taotlus rahuldati. Foto: Liis Treimann

Eile avaldatud inimõiguste aastaaruanne näitab, et pagulaste tingimused on Eestis küll paranenud, aga nende arv väheneb. Üheks põhjuseks peab Eesti Inimõiguste Keskuse (EIK) õigusekspert Anni Säär aasta tagasi politsei- ja piirivalveameti (PPA) moodustatud komisjoni.

Varjupaigataotlejate hulk on Eestis aasta-aastalt kasvanud, aga rahvusvahelise kaitse saanud isikute arv vähenes eelmisel aastal, selgus EIK aruandest. Kui 2012. aastal rahuldati 77 taotlusest 13, siis eelmisel aastal rahuldati 97 taotlusest vaid seitse.

EIK õiguseksperdi Anni Sääre sõnul võib üks põhjustest olla aasta tagasi PPA asutatud nõuandev asjatundjate komisjon, mis taotluste vastuvõtmist või tagasilükkamist mõjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles