Usuteaduse lektor: eetikakoodeksit ei tohiks veel vastu võtta

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirikukell.
Kirikukell. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikooli praktilise usuteaduse lektor Kaido Soom soovitab eetikakoodeksiga oodata ning kõik Eesti kirikuõpetajad arutlusse kaasata, sest preagu on mõned väljatoodud punktid koodeksis tõesti elementaarsed.

Tartu Ülikooli praktilise usuteaduse lektor Kaido Soom on ka piiskopliku nõukogu liige, mis uut eetikakoodeksit menetleb.

Tema soovitus on, et eetikakoodeksid võiks käsitleda vaimulike konverents, kuhu on kutsutud kõik Eesti kirikuõpetajad.

Praegu käib arutlus vaid kõrgemal tasemel, aga kuna koodeks puudutab kirikuõpetajaid otseselt, peaks neil Soomi sõnul olema õigus sõna sekka öelda.

Probleem on aga selles, et kirikuõpetajad tulevad kokku alles jaanuaris, peapiiskop Andres Põder soovib aga, et koodeks tema ametiaja jooksul vastu võetaks.

Novembris valitakse Eesti Evangeelse Luterliku Kirikule uus peapiiskop.

Soome sõnul on eetikakoodeksi peamine probleem praegu see, et seal on segi aetud riigi seadused ja kiriku nägemus eetilistest küsimustest.

Ta on teinud ettepaneku, et üks punkt võiks olla lihtsalt, et vaimulik täidab riigi seadusi, mitte liialt detailidesse langema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles