Ehitaja: vee tungimist Mäo teesüvendisse ei saanud ette näha

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd Mäol.
Ehitustööd Mäol. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pinnavee tungimine rajatava Mäo liiklussõlme ühte teesüvendisse ei tulenenud liiga vähestest uuringutest, vaid oli tingitud surveveest, millega ei olnud võimalik arvestada, ütles teed ehitava ettevõtte Nordecon Infra esindaja.

Selle nädala algul selgus, et ehitatava Mäo liiklussõlme Valgma viadukti aluse tee süvendisse tungib pinnavesi, kuid tee-ehitaja, Nordecon Infra AS kinnitas, et see ei ole põhjustatud ettevõtte tehtud projekteerimisvigadest või ebatäpsetest uuringutest, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Tellija poolt tehnilise projekti tarbeks tehtud detailsed geoloogilised uuringud, mis tehti kõigi nõuete ja normide kohaselt, ei tuvastanud surveliste pinnavete olemasolu,» kinnitas Nordecon Infra teedeehituse direktor Jaanus Taro.

Maanteeameti avalike suhete juht Tiina Reismann ütles, et enne Mäo möödasõidu projekteerimise ja ehituse hanget tehti detailsed geoloogilised uuringud.

«Täiendavate geoloogiliste ning hüdroloogiliste uuringute tegemine on ette nähtud Mäo möödasõidu projekteerimise ja ehituse töövõtulepingus,» sõnas Reismann ja kinnitas, et Mäo liiklussõlm valmib õigeaegselt ning tee kvaliteet ei kannata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles