Kalle Muuli: nelja peaga hüdra

Kalle Muuli
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Saame, Sulo Muldia, Peeter Luik ja Hannes Tamjärv.
Andres Saame, Sulo Muldia, Peeter Luik ja Hannes Tamjärv. Foto: EFA

Võibolla juhtus see pisut rohkem, võibolla pisut vähem kui veerand sajandit tagasi – seda ei mäleta täpselt enam keegi. Igatahes oli see kena kevadhommik aastal 1989, kui Sulo Muldia, üks Cross Development F.S.P neljast direktorist, ringutas ja ütles: «Täna kulus jälle kõikide lehtede läbilugemiseks ainult kolm minutit. Kõik kirjutasid ühte ja sama ja uudist õieti polnudki. Kas keegi oskab mulle öelda põhjust, miks meil ei ole oma ajalehte?»

Nendest sõnadest sai 25 aastat tagasi alguse sõltumatu nädalalehe Eesti Ekspress lugu. See juhtus Tallinnas Olümpia hotelli 14. korrusel, kus 15. märtsil 1989 asutatud Cross Development F.S.P mitut numbrituba kontoriks üüris.

Crossi direktorid Hannes Tamjärv, Andres Saame, Sulo Muldia ja Peeter Luik püüdsid sealt juhtida Pirita hotellis tegutsevat modelliäri Andrey Models, mille nad olid rajanud koos trullaka äridaami Enelin Meiusiga. See ei tahtnud hästi õnnestuda, sest Kuku klubi kokana tähelendu alustanud Enelin ei hiilanud sõnapidamisega. Modelliäri kippus kimbutama ka vene maffia, nii et Tamjärv pidi turvadirektoriks palkama oma tuttava vägilase Meelis Lao.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles