Keskeakriis ei pea tingimata jalust lööma

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Armin Kõomägi ei    usu, et keskeakriis on ainult meeste probleem, kuid neil väljendub see lihtsalt selgemini, eriti kui rahakott seda lubab.
Ettevõtja Armin Kõomägi ei usu, et keskeakriis on ainult meeste probleem, kuid neil väljendub see lihtsalt selgemini, eriti kui rahakott seda lubab. Foto: Liis Treimann

Keskeakriisist räägitakse nii tõsiselt kui ka naljaga pooleks. Tegelikult on selline nähtus päriselt olemas ja avaldub igal inimesel isemoodi. Kuidas keegi sellest välja tuleb, sõltub sellest, kuidas seda üleminekut pöörasest noorusest rahulikumasse keskikka enda jaoks teadvustatakse.

Enamasti seostatakse keskeakriisi meestega, sest nende puhul paistab see rohkem välja. Vahel pole aga see, mis meest vaevavast keskeakriisist märku annab, mitte noor naine ega kiire sportauto, vaid hoopis suurenenud huvi ekstreem- ja kestvusspordi vastu. Naised hakkavad sellal hoolega oma välimuse eest hoolitsema, et vananemist võimalikult kaugemale lükata.

Näidetest puudu ei tule. Marge (48) ja nende kolm last jättis mees maha kuus aastat tagasi. Ta meenutab, kuidas see juhtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles