Punk hoiab alal protestivaimu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne majja juturingi istumist kogunesid punkarid ja punkmuusika sõbrad Haava 7a hoovis varikatuse alla. Neid vastu võtnud ürituse moderaator ja skvotterite esindaja Mari-Liis Leis (paremalt) tervitas ka muusikut ja kirjanikku Hugo Vaherit, kes eelistab kasutada pseudonüümi ja hoidub oma näo näitamisest meedias.
Enne majja juturingi istumist kogunesid punkarid ja punkmuusika sõbrad Haava 7a hoovis varikatuse alla. Neid vastu võtnud ürituse moderaator ja skvotterite esindaja Mari-Liis Leis (paremalt) tervitas ka muusikut ja kirjanikku Hugo Vaherit, kes eelistab kasutada pseudonüümi ja hoidub oma näo näitamisest meedias. Foto: Merike Lill

Skvotterite hõivatud maja õues Anna Haava 7a on aianurka külvatud seemnetest osa juba taimedeks kasvanud. Mullapinna lähedal varikatuse all istus laupäeval lõbus õllene seltskond. Lõõp ja kitarritinistus.

Skvotterite esindaja Mari-Liis Leis selgitas, et nende hulgas ei ole kedagi, kes on majas endale elupaiga leidnud. Need olid hoopiski tunnuslause «Süüta noorus» all kulgenud kirjandusfestivali Prima Vista arutlusringi «Meie generatsioon – Tartu punk täna» varakult kogunenud osalejad.

Osa neist olid äratuntavalt (rõivastes needid, aksessuaarideks ketid, jalas tanksaapad) kas punkarid või pungisõbrad. Harja lõigatud ja aetud juukseid, nagu neid kõndis tihtipeale tänaval vastu 1980. aastatel, ei olnud märgata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles