Tänavune aasta ema on Helve Särgava

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast aasta emaks kuulutamist ulatati Helve Särgavale üha uusi ja uusi lillekimpe.
Pärast aasta emaks kuulutamist ulatati Helve Särgavale üha uusi ja uusi lillekimpe. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tallinnas Estonia kontserdisaalis kuulutati eile välja tänavune aasta ema – Harju maakohtu esinaine Helve Särgava, kes on kahe poja ja ühe tütre ema ning kuue lapse vanaema. Laureaadile anti üle aunimetusega kaasnev hõbesõlg ja käsitööna valminud tekk.

«Kuigi ma pean end suhteliselt sõnakaks inimeseks, muutusin tol hetkel, kui minuni jõudis sõnum aasta emaks valimisest, täiesti sõnatuks. Ma arvan, et iga ema, iga vanaema või tädi võiks olla aasta ema, kui ta on kasvatanud üles ühegi lapse. Eesti riigile on iga laps äärmiselt oluline,» toonitas Särgava, kelle sõnul on emaks olemine suur rõõm igale naisele. See aga ei tähenda, et ei oleks kurbushetki.

«See kõik on nii väike, kui võrdleme seda rõõmu, kui oled üles kasvatanud kolm töökat ja toredat last,» ütles naine, kes peab oluliseks, et lapsed oleks töökad, korralikud ja Eesti riigile vajalikud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles