Keldrilised koomikud asuvad varsti vallutama suuri lavasid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia näitlejaeriala 10. lennu tudeng Märt Koik tegi eelmisel nädalal stand-up-komöödiat kohvikus Feel Good Music. Tuleviku tahabki ta siduda püstijalakomöödiaga.
Viljandi kultuuriakadeemia näitlejaeriala 10. lennu tudeng Märt Koik tegi eelmisel nädalal stand-up-komöödiat kohvikus Feel Good Music. Tuleviku tahabki ta siduda püstijalakomöödiaga. Foto: Margus Ansu

Maa oli tühi ja paljas ja pimedus oli sügavuse peal. Ja siis tuli Austraaliast pärit maailmarändur Louis Zezeran ja ütles: «Saagu stand-up!» Ja nii sai Eestisse püstijala­komöödia.

Nõnda tundub asjade algus, kui vaadata läbi Comedy Estonia prillide. See Tallinnas 2010. aastal noori koomikuid enda ümber koondama asunud ja piiritaguseid ingliskeelseid naljamehi esinema kutsunud osaühing juurutas meie kodumaal uudset angloameerika päritolu esituskunsti.

«Enne meid oli Eestis – ja on siiamaani – tugev estraaditeatri kultuur,» selgitas osaühingu Comedy Estonia juhatuse liige Louis Zezeran. «Meie tulekuga saabus see, mida rahvusvaheliste standardite järgi nimetatakse stand-up-komöödiaks – lavaline tegevus, kus koomik on rangelt nii autor, lavastaja kui ka materjali esitaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles