Laasma ihkab lisada Eesti rekordile kaks-kolm meetrit

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odaviskepiiga Liina Laasma ei lase saatuselöökidel end häirida ning loodab tänavu Eesti rekordit tõhusalt edasi viia.
Odaviskepiiga Liina Laasma ei lase saatuselöökidel end häirida ning loodab tänavu Eesti rekordit tõhusalt edasi viia. Foto: Toomas Tatar

Vaatamata tagasilöögile – lihaste vahele jäänud närv ei lubanud kuu aega oda visata –, loodab Liina Laasma tänavu püstitatud Eesti rekordile lisada suvel kaks-kolm meetrit. «Unistama ju peab ning ma ei näe ühtki põhjust, miks ei peaks eesmärk täituma.»

Õnnetused käivad mööda inimesi, aga mitte mööda kõiki, vaid valivad välja üksikud. Tugevamaid, sest nõrgad annaks alla. Laasma oli just Portugalis kirja saanud Eesti rekordi, kõik tundus sujuvat, ja siis... «Ärkasin üles, õlg lõi tuld, kätt tõsta ei saanud,» rääkis Laasma tollest nukrast hommikust. Nüüd, kuu hiljem, on valu teinud närv lihaste vahelt kätte saadud, piiga nägu taas naerul ning ta kordas saatusehoopidesse külmalt suhtuja mantrat. «Mis ei tapa, teeb tugevaks.»

Elu pole Laasmad (22) hellitanud. Juunioride EMi kullale järgnes küünarnukilõikus ja pikk võistluspaus. Sellele omakorda kaks Eesti rekordit. Neist teine, tänavune, viis Laasma tipu jalamile – 63.17 tähendanuks mulluses maailma edetabelis 11. kohta – ja avas tee eliidi sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles