Järgmisel aastal saab kutse üle 5200 reservväelase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelased «Kevadtormil». Pilt on illustratiivne.
Reservväelased «Kevadtormil». Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kaitseministeerium saatis täna kooskõlastusringile eelnõu, mille kohaselt kutsutakse 2011. aastal õppekogunemistele kokku 5241 reservväelast.

Kaitseväe kolm väeliiki ning keskalluvusega staabi- ja sidepataljon kutsuvad järgmisel aastal õppekogunemistele kokku 2582 reservväelast ning Kaitseliit 2339. Lisaks sellele näeb määrus ette võimaluse õppekogunemistel osaleda kuni 320 vabatahtlikul reservväelasel.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on varasematel aastatel pea täielikult soikunud õppekogunemised tänaseks saanud sisse uue hoo.

«Reservarmee-süsteem on meie sõjalise
riigikaitse üks olulisemaid nurgakive. Tänaseks saavutatud iga-aastane õppekogunemistest osavõtjate arv – 5000 – säilib ka edaspidi ning on piisav selleks, et tagada sõja-aja üksuste pidev alalhoidmine ja värskendamine,» ütles kaitseminister.

2011. aasta suurimateks õppekogunemisteks kujunevad maikuus suurõppuse «Kevadtorm»
raames toimuv õppekogunemine, septembris Lõuna kaitseringkonnas toimuv jalaväepataljoni õppekogunemine ning oktoobris toimuv Õhuväe baasikaitsepataljoni õppekogunemine.

Õppekogunemiste käigus harjutavad kaitseväe sõjaaja üksused koostööd ning tegevusi nii üksikvõitleja kui ka allüksuse tasandil, samuti aitavad õppekogunemised aastaid tagasi ajateenistuse läbinutel värskendada oma sõjalisi oskusi.

Reservväelasele makstakse õppekogunemisest osavõtu aja eest tema ametikohale vastavat kaadrikaitseväelase palgataseme keskmist palka ja auastmetasu.

Reservväelastele teatakse nende kutsumisest õppekogunemisele ette vähemalt 120 päeva ning vastavalt seadusele on tööandja kohustatud töötaja õppekogunemise ajaks töölt vabastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles