Fotod: rekordkuumus painutas trammirööpad kõveraks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval paisusid trammirööpad Kopli tänaval Telliskivi peatuse juures suure kuumuse tõttu nii palju, et trammitee muutus veidi kõveraks.


Dispetšer teatas sellest trammitaristu hooldusmeeskonnale, kes läksid pärastlõunal sinna ja lõikasid rööbaste sisse pilu, et neil oleks ruumi paisuda. «Kuumus teeb kõige rohkem häda just nendes kohtades, kus rööpad on maapinnal, eriti Kopli liinil ja ka Ülemistel. Seal, kus rööpad on betooni või asfaldi sees, ei saa kuumus neile viga teha,» selgitas Tallinna Linnatranspordi ASi avalike suhete spetsialist Urmas Tooming.

Toominga sõnul paigaldatakse lahtistele rööbastee lõikudele igal aastal umbes kaheksa kompensaatorit. «See on kolme meetri pikkune rööpalõik, mis kuumusega pikeneb ja külmaga tõmbab jälle kokku, nii et rööpad kõveraks ei muutuks. Ka tänavu on hange juba tehtud ning paigaldatakse täiendavad kompensaatorid. Kah-kolme aastaga jõutakse loodetavasti niikaugele, et kõik vajalikud kompensaatorid on paigaldatud ning kuumus ei tohiks siis enam rööbasteele halba teha. Kompensaatorid tuleb lahtisele trammiteele paigaldada iga 300-400 meetri tagant,» rääkis Tooming.

Eilne juhtum Telliskivi peatuse lähedal trammiliiklust ei seisanud. Tööd kestsid seal umbes paar tundi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles