Nullhooaeg, noored ei kerkinud esile

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kitsing.
Kristjan Kitsing. Foto: Toomas Huik

Loomulikult on korvpalli Eesti meistriliigas osalenud klubide ja mängijate jaoks oluline võit või vähemalt medal. Eesti korvpalli jaoks laiemalt on aga hoopis tähtsam see, mis jäi meile lõppevast hooajast näppude vahele – kas Eesti korvpalli tase tervikuna tõusis või kerkis esile noori mängijaid, kes kavatsevad koondiseukse jalaga lahti lüüa ja öelda, et mina olen nüüd siin tegija?

Eesti korvpalli viimane ere komeet oli Rain Veideman, kes viis(!) hooaega tagasi kerkis veel koolipoisina Rakvere Tarva särgis eikellestki tõsiseks mängumeheks ning kelle rolli toona hõbeda võitnud meeskonnas oli raske üle hinnata. Järgmistel aastatel pole me aga midagi sarnast näinud ja kahjuks ei näinud ka tänavu.

Hooaja suurimad esilekerkijad olid Rockis väikse ääre kohal palliv Tanel Kurbas ja Kalev/Cramos suure ääremängija rolli täitev Kristjan Kitsing. Kurbas oli hooaja keskel tõesti hea ja eriti mugavalt tundis ta end platsil siis, kui hästi läks kogu meeskonnal. Koduse meistriliiga finaalideks ehk mängudes, kus vigastuste tõttu raskustesse sattunud meeskond vajas teda liidrina kõige rohkem, oli ta aga kahvatust kahvatum. Seega, arenemisruumi on veel küllaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles