Kaks salakütti pidid rahakotti kergendama

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püss. Illustreeriv foto.
Püss. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Keskkonnainspektsiooni inspektorid tabasid juuli algul teolt kaks salakütti, kes parajasti tükeldasid ühe Viiratsi valla talu kõrvalhoone taga äsja lastud põdramullikat.


Heinakuus põtru lasta ei tohi, jaht nendele suurulukitele algab alles septembris, kirjutab Sakala.

Keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo vaneminspektor Jaanus Põldma ütles, et salaküttidele satuti peale tavapärase kontrolli käigus. Laskjateks olid kohaliku jahiseltsi mehed, kes kasutasid looma eluküünla kustutamiseks seaduslikku jahirelva.

Loata põdralaskmine keeluajal läks mõlemale seaduserikkujale maksma 9000 krooni, lisaks tuli neil kahe peale tasuda keskkonnale tekitatud kahju 12 000 krooni.

Põldma sõnul lasevad salakütid liha saamiseks põtru, metssigu ja metskitsi.

Viiratsi vallas Saarekülas elav Boris Razumov rääkis, et tema Arujaagu talu lähedal võib sageli öösiti näha valguskiirt autolt põlde valgustamas. Sama kinnitas Sakalale kirjutanud inimene, kelle koer hukkus talu maal saaki passinud jahimehe auto all.

Jahiseaduse järgi ei tohi loomi lasta mootorsõidukilt ja kunstlikku valgust kasutades.

Üks tundmatuks jääda soovinud Vasara küla elanik meenutas, et nägi asula lähedal sõitmas kaht meest ATV-ga, mille järel lohisenud köis oli verine.

Põldma ütles, et keskkonnainspektsioon on saanud vihjeid salaküttide võimaliku tegevuse kohta, kuid pole nende peale kedagi tabanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles