Georgi lindid on Odessast kadunud

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjandustudeng Jevgeni Šepuhh veetis eile Odessa rahulikus kesklinnas aega koos sõbratariga tukastades, kuid sõnas, et valimised võivad olla ohtlikud ja sel juhul ta loobub hääletamast.
Ajakirjandustudeng Jevgeni Šepuhh veetis eile Odessa rahulikus kesklinnas aega koos sõbratariga tukastades, kuid sõnas, et valimised võivad olla ohtlikud ja sel juhul ta loobub hääletamast. Foto: Erik Prozes

Odessas kõlab see jutt kui haavale soola raputamine, sest miljonilinna elanike hing on ikka veel haige. Kes süüdi on, polegi keskne küsimus, vaid peavalu tekitab see, kuidas midagi sellist üldse juhtuda sai.

Odessa elanikest kolmandik on venelased, kuid linna meelsuses pole tänavapildi järgi otsustades mingit kahtlust – Ukraina sinikollased lipud on tõmmatud lehvima rõdudele ja kleebitud autode aknaklaasile. Georgi linte siin ei näe, kuigi Donetski ja Luganski eeskujul üritasid venemeelsed ka Odessas nn rahvavabariiki välja kuulutada – seda küll interneti vahendusel.

Arvamusküsitluse järgi on kolmes suures Lõuna-Ukraina venekeelses linnas – Odessas, Hersonis ja Mõkolaivis pead tõstmas patriotism. Paljud inimesed on aga pelglikud, äraootavad ja tõrjuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles