Kellele pingutus, kellele matk

, harrastussportlane Brüsselis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis nüüd saab? Reigo Lehtla rogaini MM-võistlustel Uus-Meremaa Lõunasaarel Cheviotis, kus üks kontrollpunkt oli pandud rannikule merikarude koloonia kõrvale. Merikarud kaitsevad oma lesila territooriumi otsustavalt: ajavad lõuad laiali, susisevad ja paterdavad inimese poole.
Mis nüüd saab? Reigo Lehtla rogaini MM-võistlustel Uus-Meremaa Lõunasaarel Cheviotis, kus üks kontrollpunkt oli pandud rannikule merikarude koloonia kõrvale. Merikarud kaitsevad oma lesila territooriumi otsustavalt: ajavad lõuad laiali, susisevad ja paterdavad inimese poole. Foto: Reigo Lehtla

Selle ala võisid küll leiutada noormehed maakera kuklapoolelt, aga millegipärast istub nende leiutis eriti hästi just eestlastele. Oletus: äkki midagi tammsaarelikku?

Algatuseks teeme ühe asja kohe selgeks. Alati tekib küsimus, mida see «rogain» siis õigupoolest tähendab.

Vastus on väga lihtne. Nood kolm Austraalia noormeest, kes selle spordiala möödunud sajandi kuuekümnendatel leiutasid, ei hiilanud ilmselt erilise leidlikkusega. Ja nii nad nimetasidki selle spordi oma eesnimede esitähtede järgi. ROd, GAIl ja Ned. Nii lihtne see ongi. Nii et kui näiteks kolm sõpra, Peeter ja Kaarel ja Roomet, leiutaksid tagurpidi ühel jalal hüppamise spordi, siis see oleks «pekaro». Ainult et võrreldes pekaroga on rogainil üle maailma nii mõnikümmend tuhat aktiivset harrastajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles