Salaseltsi pääses ka Tartu tüdruk

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ees pikutav Arabella Antons hakkab filmis «Supilinna salaselts» mängima Sadu. Üheksa-aastasel Arabellal on väga mitmekülgsed hobid – laulmisest ja karatest markide kogumiseni välja. Huvi näitlemise vastu sai alguse juba lasteaias ning praegu lööb ta kaasa Lille maja näiteringis. Mari rollis astub üles 10-aastane Olivia Viikant (keskmises reas vasakul) Tallinnast, seltskondlik ja aktiivne tüdruk, kes mängib plokkflööti, tegeleb akrobaatikaga, käib kooli näiteringis ning osaleb tsirkuseetendustes. Karl Jakob Vibur (esireas vasakul) on 11-aastane Tallinna poiss, kes sai Antoni rolli. Ta laulab poistekooris, mängib klaverit ja käib purjetamistrennis. Olavit mängib filmis 12-aastane Hugo Soosaar (kõige tipus), kes on pärit Tartust, kuid on viimased kolm aastat elanud Tallinnas. Hugo laulab Tallinna poistekooris ja mängib jalgpalli Tallinna Kalevi klubis. Suure loomasõbrana on tal korraga siiami kass, imepisike koer ja tibu Speedy. Leo rolli mängiv Sten-Markus Rohtla (ees paremal) on 13-aastane Rakvere noormees, kes laulab kolmes kooris, õpib valikainena draamaõpetust ja on nakatunud teadusepisikuga. Kuressaarest pärit 11-aastasele Gregor Kelder (ees keskel) mängib filmis Vanti. Gregorile meeldib laulda, näidelda ja leiutada. Peale selle käib ta võrkpallitrennis, kooli näiteringis ja õpib kitarri mängima. 2012. aastal osales ta õpilasleiutajate võistlusel ja sai oma vanuserühmas kolmanda koha. Meriliis Lillemägi (keskmises reas paremal) on 11-aastane Pärnu neiu, kellele meeldib joonistada, sulgpalli mängida ja näidelda. Meriliis on üles astunud Endla teatri etenduses «Viimane kauboi». «Supilinna salaseltsis» jääb Meriliisi kanda Cätly roll. Lapsi hoiab liikumisõpetaja Liina Eller.
Ees pikutav Arabella Antons hakkab filmis «Supilinna salaselts» mängima Sadu. Üheksa-aastasel Arabellal on väga mitmekülgsed hobid – laulmisest ja karatest markide kogumiseni välja. Huvi näitlemise vastu sai alguse juba lasteaias ning praegu lööb ta kaasa Lille maja näiteringis. Mari rollis astub üles 10-aastane Olivia Viikant (keskmises reas vasakul) Tallinnast, seltskondlik ja aktiivne tüdruk, kes mängib plokkflööti, tegeleb akrobaatikaga, käib kooli näiteringis ning osaleb tsirkuseetendustes. Karl Jakob Vibur (esireas vasakul) on 11-aastane Tallinna poiss, kes sai Antoni rolli. Ta laulab poistekooris, mängib klaverit ja käib purjetamistrennis. Olavit mängib filmis 12-aastane Hugo Soosaar (kõige tipus), kes on pärit Tartust, kuid on viimased kolm aastat elanud Tallinnas. Hugo laulab Tallinna poistekooris ja mängib jalgpalli Tallinna Kalevi klubis. Suure loomasõbrana on tal korraga siiami kass, imepisike koer ja tibu Speedy. Leo rolli mängiv Sten-Markus Rohtla (ees paremal) on 13-aastane Rakvere noormees, kes laulab kolmes kooris, õpib valikainena draamaõpetust ja on nakatunud teadusepisikuga. Kuressaarest pärit 11-aastasele Gregor Kelder (ees keskel) mängib filmis Vanti. Gregorile meeldib laulda, näidelda ja leiutada. Peale selle käib ta võrkpallitrennis, kooli näiteringis ja õpib kitarri mängima. 2012. aastal osales ta õpilasleiutajate võistlusel ja sai oma vanuserühmas kolmanda koha. Meriliis Lillemägi (keskmises reas paremal) on 11-aastane Pärnu neiu, kellele meeldib joonistada, sulgpalli mängida ja näidelda. Meriliis on üles astunud Endla teatri etenduses «Viimane kauboi». «Supilinna salaseltsis» jääb Meriliisi kanda Cätly roll. Lapsi hoiab liikumisõpetaja Liina Eller. Foto: Iris Kivisalu

Sel suvel Tartus filmitavasse täispikka laste mängufilmi «Supilinna salaselts» valis võttemeeskond seitsme peaosalise hulka ka üheksa-aastase Tartu tüdruku Ara­bella Antonsi.

Lisaks Arabellale valiti peaosatäitjateks veel Olivia Viikant, Karl Jakob Vibur ja Hugo Soosaar Tallinnast, Sten-Markus Rohtla Rakverest, Gregor Kelder Kuressaarest ning Meriliis Lillemägi Pärnust. Filmi kandideeris üle 5800 lapse.

Arabella ema Karolina An­tonsi sõnul oli tütre väljavalimine üllatus. «Iseenesest ju väga tore, aga ega meil suurt ambitsiooni olnud. See oli nagu välk selgest taevast,» tunnistas Reiniku koolis ajalooõpetajana töötav Karolina Antons.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles