Odava suitsu hind võib hüppeliselt tõusta

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Üsna harukordsel moel on suurimad tubakatootjad, maksumaksjate liit ja tervise­edendajad üht meelt, et eelkõige peab tubakaaktsiis tõusma turgu hõivavate odavsigarettide puhul. See peaks sigaretid raskemini kättesaadavaks tegema just noorte jaoks. Täna hakkab tubakaaktsiisi küsimust arutama valitsus, kuna koalitsiooni uuenemisega koostatakse uus aktsiiside eelnõu.

Eesti Tubaka- ja Alkoholikahjude Vähendamise Koda (ETAK) pöördus hiljuti terviseminister Urmas Kruuse, riigikogu rahanduskomisjoni juhi Rannar Vassiljevi ja sotsiaalkomisjoni juhi Heljo Pikhofi poole ja väljendas muret, et viimased sigaretiaktsiisi tõusud ei ole kahjuks märkimisväärselt parandanud rahva tervist.

«Toetame tubakatoodete aktsiisitõuse, mille eesmärgiks on teha tubakatooted vähem kättesaadavaks, eriti lastele. Tuleks rakendada sigarettide tükipõhist maksustamist, mis tagaks tõhusamalt rahvastiku tervise kaitset,» kirjutas ETAKi juht Andrus Lipand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles