Liiklusteooria õppimine kolib internetti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks teooriaeksamile saab varsti ka seda ka õppida internetis.
Lisaks teooriaeksamile saab varsti ka seda ka õppida internetis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kooskõlastusringil olev määrus lubab juhiloa taotlejatel teooriat osaliselt õppida ka interneti vahendusel, samas karmistatakse libedasõidu koolituse korda.

Majandusministeerium saatis kooskõlastusringile määruse eelnõu, mille kohaselt võib lisaks klassis toimuvatele tundidele hakata liiklusteooria õppimiseks kasutama ka e-õpet.

«Näiteks tekib õpilasel võimalus tutvuda õppematerjaliga talle sobival ajal, kas siis hommikul vara või hilistel õhtutundidel,» selgitas koolitajate tehtud ettepanekut Toivo Kangur autoregistrikeskusest.

Tema kinnitusel pole uuendusest hoolimata 100- protsendiline e-õpe võimalik, sest juhi koolitusel on õpetaja roll väga suur, seda eriti sõiduõppel.

Samuti täpsustatakse uue määrusega õppesõidutunnis õpetatavate õpilaste arvu, piirates seda ühega. Eelnõu koostajate hinnangul peaks selline piirang tagama sõiduõppe parema kvaliteedi.

«Kuna autokoolide õppetöö kvaliteet on langenud (ARKi statistika sõidueksamite soorituse osas), siis ei ole mõttekas korraga õpetada sõitu näiteks kahele või kolmele mootorrattajuhile, keda saadab õppesõidul autoga ainult üks sõiduõpetaja,» põhjendatakse muudatust eelnõu seletuskirjas.

Autoregistrikeskus põhjendab omalt poolt seda muudatust asjaoluga, et on esinenud juhtumeid, kus näiteks ka tagaistmel istunud õpilane saab kirja sõidutunni.

Samuti lubatakse pärast uue määruse jõustumist edaspidi libedasõidu koolitust teha vaid selleks kohandatud ja muuks liikluseks suletud õppeväljakul, mis on saanud autoregistrikeskuse heakskiidu.


Kanguri sõnul aitab libedasõiduõppe reeglite korrastamine vähendada koolitajate tehtud pettusi, kus õpilastel jääb saamata korrektne koolitus. «Nüüd on välistatud koolituse tegemine «külmunud veelombil»,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles