Toobal: Keskerakonna poole pole keegi isegi pöördunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Keskerakonda kuuluvad Tallinna linnajuhid, keda süüdistatakse linna raha kasutamises mulluses valimiskampaanias, peasekretärilt Priit Toobalilt nõu küsiksid, ütleks ta, et ei ole põhjust kellelegi raha tagasi maksta, sest linn on käitunud korrektselt ning Keskerakonna poole pole süüdistajad isegi mitte pöördutud.

Mulluste valimiskampaaniate ajal olid Tallinnas teavituskampaaniate nime all üleval plakatid ja näidati videoklippe, mis erakondade rahastamise järelevalve komisjoni arvates peaksid valimiskampaaniate alla langema ning seetõttu ei olnud linnajuhtidel põhjust kasutada linna raha, vaid see oleks pidanud tulema nende endi või erakonna rahakotist.

Komisjoni ettekirjutuse järgi peavad tagastama mulluste kohalike valimiste ajal tehtud kampaaniate kulud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, abilinnapea Arvo Sarapuu, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutser, samuti Tallinna ettevõtlusametis töötav Jaanus Mutli ning Tartu endine linnapea Urmas Kruuse.

Toobal soovitaks neil mitte maksta ning rõhutab, et Keskerakonna poole pole keegi pöördunud. Vastupidi, komisjon on Toobali sõnul oma pädevustest väljunud ja liiga kaugele läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles