Primavera - kevadised saurused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arcade Fire kontsert oli üks selleaastase Primavera võimsaim.
Arcade Fire kontsert oli üks selleaastase Primavera võimsaim. Foto: AP / scanpix / Zach Cordner

Raadiomees ja Ans. Anduri laulja Madis Aesma käis taas Euroopa kõige lahedamal muusikafestivalil. ja nüüd on aeg meenutada.

Selleks ajaks, kui ma teada sain, et sõna primavera tähendab hispaania keeles kevadet, olin jõudnud selle nimega festivalil käia juba kaks korda. Pikemalt mõtlemata, et miks üritusel niisugune nimi on. Nüüd, eelmisel nädalal kolmandat korda Barcelonas sel festivalil käies läks aga nii, et valik kujunes pigem sügiseseks. Ses mõttes, et vaatasin peamiselt kõikvõimalikke vanemaid artiste.

Primavera Sound toimub Barcelonas traditsiooniliselt mai viimasel nädalal ja on stiililiselt eklektiline indie-festival. Laialivalguv sõna ehk, aga nii on – lavadel toimetavad peamiselt artistid, kes on kas alles a) oma karjääri algjärgus ja seega pigem laias plaanis tundmatud või siis b) pikemat aega meinstriimist kõrvale jäävates voogudes purjetanud; kes lähemal, kes kaugemal. Pixies, Queens of the Stone Age, Nine Inch Nails ja Arcade Fire olid siis sedapuhku näiteks sellised olulised põhinimed, lisaks pikk jada tundmatumaid. Alati on platsis ka paar just äsja taasühinenud indie-legendi, ühel laval on traditsiooniliselt valik maailmamuusikat ja nii edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles