Rõivas kohtumisel Jatsenjukiga: Eesti on valmis jagama oma reformikogemusi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas Ukraina kolleegi Arseni Jatsenjukiga.
Peaminister Taavi Rõivas Ukraina kolleegi Arseni Jatsenjukiga. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Taavi Rõivase ja tema Ukraina kollegi Arseni Jatsenjuki kohtumise peateemadeks oli Ukraina julgeolek ja majandus ning räägiti suurematest probleemidest ja reformidest, mida Ukraina oma riigi ülesehitamiseks kõige kiiremini vajab.

Peaminister Rõivase sõnul seisavad Ukraina valitsuse ees erakordselt suured väljakutsed. Kõige olulisem on Rõivase hinnangul territoriaalse terviklikkuse taastamine ja julgeoleku kindlustamine, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kohtumisel räägiti ka koostööst, mis aitaks kaasa riigi taastumisele.

«Paljud reformid mis Ukrainal ees seisavad on sarnased nendele, mida Eesti tegi kümne aasta eest enne Euroopa Liiduga liitumist. Reformid ühiskonna ja majanduse muutmiseks andsid meile hindamatu kogemuse, millest võib Ukrainale kasu olla,» rääkis Rõivas. «Pean meie moraalseks kohuseks saadud õppetunde ukrainlastega jagada,» lisas ta.

Majandussuhetest rääkides kinnitas peaminister, et Eesti ettevõtetel on jätkuv huvi Ukraina vastu. «Eesti on huvitatud, et Ukraina majanduskeskkonda parandavad reformid oleksid edukad ja olukord muutuks stabiilsemaks,» rääkis Rõivas.

Kohtumisel oli teemaks ka vangistatud OSCE vaatlejate olukord. Ukraina peaminister oli olukorraga hästi kursis ja kinnitas, et jagab eestlaste muret. Peaminister Jatsenjuk lubas jätkata jõupingutusi vaatlejate vabastamiseks.

Peaminister Rõivas osales täna ennelõunal ka Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko pidulikul ametisse nimetamise tseremoonial ning külastas Maidani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles