Amuuri leopardi kutsikad said loomaaias esimese vaktsiinisüsti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Saluneem ja Maaja Kitsing ühe isase kutsika kiipi kontrollimas
Anne Saluneem ja Maaja Kitsing ühe isase kutsika kiipi kontrollimas Foto: Inari Leiman

Teisipäeval kahekuuseks saanud amuuri leopardi kutsikad said oma esimese vaktsiinisüsti ja kiibi naha alla. Kinnivõtmisel ägedalt turtsudes vastupanu osutanud leopardihakatised taltusid talitajate embuses kiiresti.

Teisipäeval sündinud miiluvasikas aga võttis kätte ja hammustas teda üle vaatama tulnud loomaaiatöötajat. Möödunudpühapäevane lastekaitsepäev tõi loomaaeda pea 18 000 külastajat. Päeva põnevate etteastetega sisustanud loomaaiatöötajail ning headel partneritel olid tõhusaks abiks ka loomaaiasõbrad, kes hoidsid tagasi nii mõnegi isehakanud üliagara loomatoitja ja -sügaja.

Harjumist nõuab veel vaid asjaolu, et laste loomaaed on nüüd avatud Õismäe-poolse läänevärava lähistel. Lastekaitsepäeva tegijaks oli jääkarupoeg Nora, kes ema kaasabil õppis väheses vees ära sukeldumise ja pärast basseini ääreni veega täitmist lõbustas oma äsjaõpitud oskusega terve päev külastajaid.

Kätte on jõudnud veelindude koorumise aeg. Inkubaatoris on koorunud juba kolm jääkoskla, kolm soopardi, kaks haha, üks mäginösuhane ja lausa seitse ristpardi tibu. Alla ei taha jääda ka kanalised: ilmavalgust on näinud maailma väikseima kanatõu serama neli tibu, kolm hõbefaasani, kaks sini-kõrvukfaasani, kaks birma faasani ja üks valgekõht-faasani tibu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles