Kinnipeetu vend: OSCE ei pinguta vaatlejate vabastamiseks piisavalt

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE rahvusvahelise vaatlejate missiooni juht, endine Türgi diplomaat Ertuğrul Apakan.
OSCE rahvusvahelise vaatlejate missiooni juht, endine Türgi diplomaat Ertuğrul Apakan. Foto: SCANPIX

Kinnipeetud vaatleja vend Bünyamin Kılıç ütles Türgi päevalehele Daily Sabah, et Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) ei tee piisavalt vaatlejate vabastamiseks, sest vastasel juhul nad vabastataks.

«Kui OSCE tõepoolest tahab [vaatlejaid] vabastada, siis nad saaksid seda teha,» ütles Kılıç, kelle sõnul aitaks tugevate kontaktide loomine Venemaaga, kes samuti OSCEsse kuulub, vaatlejate meeskonna vabastamist kiirendada.

Kılıç rõhutas samuti, et venemeelsete separatistide grupid kasutavad vaatlejate kinnipidamist selleks, et ära hoida Ukraina võimude arvatavat sõjalist operatsiooni Donetski linnas.

Kinnipidamine annab separatistidele võimaluse end kuuldavaks teha.

Türgi ametnikud teevad koostööd nii Ukraina valitsuse ja kohalike võimude, kui ka Taani, Eesti ja Šveitsi välisministeeriumitega. Türgi päevalehe teatel ei oska ametnikud hinnata, kui kaua vaatlejate vabastamine veel aega võiks võtta.

Rahvusvahelise vaatlejate missiooni juht on türklane, endine diplomaat Ertuğrul Apakan.

OSCE vaatlejad saadeti Ida-Ukrainasse sealset julgeoleku- ja inimõiguste olukorda jälgima.

Neljaliikmeline rühm, kuhu kuulub ka eestlane, jäi Ida-Ukrainas kadunuks 26. mail. Selles vaatlejate rühmas on Eesti, Türgi, Taani ja Šveitsi kodanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles