Seksuaalvägivalla tugiliin alustas tööd

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaalse rünnaku üle elanud inimene peaks laskma end võimalikult kiiresti haiglas läbi vaadata ja pöörduma kohe ka politseisse. Kui ta seda ei suuda, siis võib aidata tugiisik. Kõigepealt tuleks helistada aga numbrile 5884 9494.
Seksuaalse rünnaku üle elanud inimene peaks laskma end võimalikult kiiresti haiglas läbi vaadata ja pöörduma kohe ka politseisse. Kui ta seda ei suuda, siis võib aidata tugiisik. Kõigepealt tuleks helistada aga numbrile 5884 9494. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädalal alustas Tartus tööd telefon seksuaalvägivallaohvritele abi pakkumiseks. Number 5884 9494 vastab esialgu neliteist tundi nädalas ning seda nädalavahetuste eel, ajal ja järel.

Tartu naiste varjupaiga asutaja ja projektijuht Sirje Otstavel ütles, et paraku on seksuaalvägivald Eestis ikka veel tabuteema, millest harva räägitakse.

«Seksuaalvägivalda kogenud inimesel on konkreetset abi üldse väga raske leida,» rääkis ta. «On vaid üleriigiline tugitelefon vägivalda kogenud naistele – 1492. Meie eesmärk on tegutseda aga Tartus ja Tartumaal ning aidata vähemalt siin inimesi paremini.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles