Savisaar: venelased ei hääletanud minu poolt

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu arutab täna Tallinnas Salme kultuurikeskuses Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi. Edgar Savisaar.
Keskerakonna volikogu arutab täna Tallinnas Salme kultuurikeskuses Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi. Edgar Savisaar. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna Tallinnas Salme kultuurikeskuses erakonna volikogul, et Euroopa Parlamendi valimistel ei võtnud vene hääli mitte tema, vaid need kogus Yana Toom.

«Kui vaatate Keskerakonna valimisnimekirja tulemusi piirkonniti, siis tuleb välja, et Savisaar ei võtnud nendel valimistel vene hääli. Vene hääled võttis Yana Toom ja selle eest talle veelkord palju õnne,» rääkis Keskerakonna esimees.

Savisaar märkis, et tema sai kõige rohkem hääli hoopis Valgamaal, Põlvamaal, Võrumaal, Jõgevamaal, Hiiumaal, Viljandimaal, Raplamaal, Läänemaal, Lääne-Virumaal ning Tartumaal, kus kõikjal on selgelt ja enamasti suures ülekaalus eesti rahvusest valijad.

«Kordan veelkord, kes aru ei saanud: venelased ei hääletanud nendel valimistel Savisaare poolt, vaid Yana Toomi poolt. Hoopis eestlased hääletasid minu poolt ja ma olen selle üle väga uhke. Kümnes Eesti piirkonnas sain ma meie nimekirjades kõige rohkem hääli, mitte ei saanud keegi teine, nagu võib-olla oodati,» rõhutas Savisaar.

Keskerakonna esimees nentis, et on piisavalt neid, kes Yana Toomi edu valimistel tõlgendanud kui Keskerakonna kaldumist kuhugi äärmustesse.

«Selline rahvuspinnalt eristamine ja arvutamine pole kunagi olnud meile omane ja ei saa mitte kunagi omaseks.Mingist äärmusesse kaldumisest me muidugi rääkida ei saa. Ja jutt, et Ukraina küsimus peletas kuidagi eestlaste hääled meist eemale – no siis oleks pidanuks valijad Savisaare nendes piirkondades küll mitte ainult viimaseks jätma, vaid ka tõrvaga kokku tegema ja sulgedes veeretama. Aga võtke näpust, eesti valijad andsid hoopis mulle võidu, mille eest ma olen mõistagi südamest tänulik,» ütles ta,

«Ja muidugi, üleriigiliselt oleks siis pidanud võitma ju IRL, kes Kiievi ja hiljem kogu Ukraina traagiliste ja paljude inimohvritega lõppenud sündmuste esimestest päevadest peale püüdsid sellele oma kampaaniat ehitada. Nad ussitasid häbitult ka meie suhtes ning püüdsid kõigiti õhutada vaenu siinsete vene inimeste suhtes ja lõhestada Eesti ühiskonda,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles