Mälestusmärgi avajad ootasid tulerattureid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrveküla koolimaja kõrval haljasalal seisab metallist üheksa koorilaulja siluetti. Koolimaja seinal on noodijoontel kujutatud Miina Härma allkiri ning kirjutatud tema sünni- ja surmakuupäev. Kõik see kokku on mälestusmärk «Koor».
Kõrveküla koolimaja kõrval haljasalal seisab metallist üheksa koorilaulja siluetti. Koolimaja seinal on noodijoontel kujutatud Miina Härma allkiri ning kirjutatud tema sünni- ja surmakuupäev. Kõik see kokku on mälestusmärk «Koor». Foto: Kristjan Teedema

Laulupeotule ratturid sõitsid eile keskpäeval neil külatänavail ehk tanumail, mida pidi kõndis kord Eesti lauluema Miina Härma. Ratturid tegid ühe peatuse tema sünnikodu, Kõrveküla vana koolimaja juures.

Kolmest kolmerattalisest tandemist olid kaks väga hästi vastu pidanud, ühe «kahvel» oli aga eelmisel õhtul kõveraks läinud.

TuleTulemise tiimi liikme, ühendatud motomeeste koori laulja Uku Vainiku sõnul painutas tandemid ehitanud Hawaii Expressi esindaja vana «kahvli» esmalt sirgeks ning kesköö paiku tõi linnast uue ja vahetas vana välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles