Jalgpall vallutab tänasest Vabaduse väljaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljaku suur ekraan.
Vabaduse väljaku suur ekraan. Foto: Peeter Langovits

Esimese mänguna saavad vutifännid täna kell viis Vabaduse väljaku suurelt ekraanilt jälgida põnevat Brasiilia ja Hollandi veerandfinaalmängu. Kes kardab, et tal jalad seismisest ära väsivad, peab ise tooli kaasa võtma või treppidel istuma, sest linnavalitsus pinke väljakule ei pane.

Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna ütles, et suurel ekraanil on näha sama pilt, mida näitab ka Eesti Televisioon. ETV ongi jalgpalliülekannete osas linnavalitsuse partner.

Päris algusest ei saanud linnavalitsus suurel ekraanil jalgpalli maailmameistrivõistlusi näitama hakata, sest linnal ei olnud selleks õigusi. Nüüd on FIFA-lt õigus saadud.

Saarna sõnul on ülekannetel ka heli, kuid see ei ole nii tugev, et kostub üle terve väljaku. Kõige parem on ülekannet jälgida ja kommentaatorite juttu kuulata väljaku alla viivatel treppidel, mis moodustavad omamoodi amfiteatri.

«Mitte kõik tallinlased ja linna külalised ei ole andunud vutifännid, mistõttu me mingeid lisavaljuhääldeid väljakule üles ei pane,» selgiats Saarna.

Ta märkis ka seda, et linnavalitsus ei ole jalgpalliülekannetest teinud avalikku üritust. Seetõttu ei panda ka väljakule pinke ega toole. Küll on kokku lepitud mupo ja politseiga, kes hoiavad ülekannete ajal Vabaduse väljakul tavalisest rohkem silma peal.

Mupo juht Kaimo Järvik ütles, et linnapolitseinikud liiguvad jalgpalliülekannete päevadel tõesti Vabaduse väljaku kandis tavapärasest tihedamini, kuid mingit eraldi patrulli seal välja ei panda. Sama teeb ka politsei, et jälgida avalikku korda.

Linnavalitsuse poolt ajas FIFA-lt jalgpalli näitamise õiguse välja linnapea Edgar Savisaare nõunik Juhan Paadam. Ta ütles, et natuke keeruliseks tegi asja asjaolu, et taotluse esitamisega jäädi veidi hiljaks.

Paadami sõnul raskendas asjaajamist ka see, et peaaegu kõik FIFA ametnikud olid juba läinud või valmistusid Lõuna-Aafrika Vabariiki sõitma. Suuline nõusolek tuli küll ühe päevaga, aga kirjaliku lepingu lubas FIFA saata 10 – 20 päevaga. Nii ka juhtus, et täpselt 20. päeval pärast Tallinna taotluse ärasaatmist jõudis leping Zürichist pärale ning ülekannetega võis alustada.

Jalgpalli näitamise õiguse Vabaduse väljaku suurel ekraanil sai Tallinn tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles