Medalistid seisavad samal pulgal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmedal
Kuldmedal Foto: TPM

Kuld- või hõbemedalist võib lõpetajale edasi õppima minnes olla tohutult kasu või siis jääb see vaid märgiks tublist tööst gümnaasiumis. Kõik oleneb koolist.

Tartusse edasi õppima minnes on medalist kõige rohkem kasu maaülikooli pürgides. Õppekorralduse peaspetsialist Eda Aitsen rääkis, et neil on ühesugused tingimused nii hõbeda kui kullaga lõpetanutele: peaaegu kõigile erialadele pääsevad nemad ilma katseteta.

Erandiks on tehnoloogia ja veterinaarmeditsiini erialad. Aitseni sõnul on seal kindlad nõudmised, kas on vaja laia matemaatikat või bioloogiat-keemiat, ja vaatamata medalile tuleb katsed ikkagi teha. Sellest aastast on medalisaajatel seal küll väike eelis, erinevalt varasemast liidetakse nende lõpptulemusele nüüd viis lisapunkti, mis võib olenevalt konkurentsi tugevusest vägagi oluliseks osutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles