Roman Toi tuli laulupeole

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koorijuht Roman Toi juhatas eile õhtul lennujaamas laulu «Ta lendab mesipuu poole» ettekannet lillekimbuga.
Koorijuht Roman Toi juhatas eile õhtul lennujaamas laulu «Ta lendab mesipuu poole» ettekannet lillekimbuga. Foto: Toomas Tatar

Pika, pooleteisepäevaseks veninud reisi väsimus oli dirigent Roman Toil kui peoga pühitud, kui teda võttis Tallinna lennujaamas vastu väike laulupeokoor ühe laulupidude südamelauluga «Ta lendab mesipuu poole». Dirigendikäsi tõusis lillekimbuga kõrgele ja seekordse laulupeo üldjuht Hirvo Surva tõmbus koori kõrvale, et lauljad saaks Toi käe all laulda.

«Aitäh, kullakesed!» ütles dirigent ratastoolist, kust ta juba oli püüdnud püsti tõusta, aga palumise peale siiski istuma jäänud. «Ma ei julgegi oma südant katsuda praegu. See lööb nii ägedasti,» ütles maestro ja pöördus Surva poole: «Kuule, laulame veel ühe ilusa laulu!»

Surva pakkus, et see võiks olla «Kaunimad laulud». Nüüd ei lasknud Toi end enam toolis hoida ja tõusis uhkelt koori ette, et juhatada koos noorema kolleegiga, keda ta üllatas juba jaanuaris Torontos teatega, et lennukipiletid Eestisse laulupeole on tal ostetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles