Ossinovski: noortevahetuses osalenud säilitavad tihedad sidemed

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Noortevahetuses osalenud säilitavad tihedad sidemed teise riigiga ka edaspidi ning edendavad riikidevahelist koostööd, ütles haridusminister Jevgeni Ossinovski Jaapanis.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski külastas Jaapanis Tokyos viibides sealset Rahvusvahelist Noortevahetuse Keskust ning kohtus selle peasekretäri Reiko Ohashiga. Kohtumisel arutati osalust Jaapani rahvusvahelises noortevahetuse programmis INDEX, millega Eesti liitus seitse aastat tagasi.

Noortevahetus toimub igal aastal kordamööda ühe Balti riigiga, tänavu Eestiga. Septembris tulevad Jaapani noored Eestisse ning oktoobris külastavad Eesti noored omakorda Jaapanit.

«Praktika näitab, et noortevahetuses osalenud säilitavad selle riigiga tihedad sidemed ning edendavad riikidevahelist koostööd ka edaspidi – kas siis teaduse, kultuuri või ettevõtluse vallas,» ütles Ossinovski kohtumisel.

Jaapani-Eesti noortevahetuse programmi Eesti koordinaator on Eesti Noorsootöö Keskus (ENTK). Jaapanis koordineerib seda Rahvusvaheline Noortevahetuse Keskus (CENTERYE). Noortevahetuse eesmärk on toetada Jaapani ja programmis osalevate riikide noorte vahelise sõpruse ja mõistmise kujunemist, kultuuridevahelist õppimist ning rahvusvahelist koostööd. Noortel on võimalus tutvuda erinevate kultuuridega ja ühiskondadega. Noortevahetusel osalejad külastavad mitmeid organisatsioone ja osalevad arutelugruppides.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski viibib Jaapanis Tokios visiidil reedeni ja osaleb OECD riikide haridusministrite mitteametlikul kohtumisel, kus esitletakse õpetajauuringu TALIS 2013 tulemusi. Samuti kohtub minister Jaapani haridus-, kultuuri-, spordi-, teadus- ja tehnoloogiaministriga ning Jaapani Teaduse Edendamise Ühingu presidendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles