Henrik Roonemaa: kes vaatab 150 korda päevas telefoni?

Henrik Roonemaa
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Erakogu

Viimase mõne nädala jooksul oleme saanud väga hea ülevaate selle kohta, mida tehnoloogiamaailma suurfirmad lähemal ajal plaanivad. Juuni alguses pidas Apple oma aasta olulisimat tulevikku vaatavat konverentsi nimega WWDC ning üleeile õhtul vastas neile Google oma üritusega, millel nimeks I/O.

Suurfirmade ja pisikeste tarkvaraarendajate vahel toimib huvitav sümbioos: Apple’il, Google’il ja Microsoftil on väga vaja, et nende telefonidele ja tahvelarvutitele tehakse palju huvitavaid äppe ning tarkvaraarendajatel omakorda on vaja, et neid telefone ja tahvelarvuteid ostetaks väga palju, sest siis ostetakse ka nende äppe väga palju.

Praegu peavad nad küll mõlemad väga õnnelikud olema. Apple on telefone ja tahvelarvuteid üldse kokku müünud umbes 800 miljonit tükki. Google’i teatel on maailmas nüüd miljard aktiivset Androidi-kasutajat. Inimesed kulutavad äppide ostmiseks nende kahe peale kokku umbes 20 miljardit dollarit aastas, mida on märkimisväärselt rohkem, kui näiteks kogu maailmas aasta jooksul muusika peale kulutatakse. Või meigitoodete peale. Google’i andmeil vaatavad inimesed oma telefoni päevas keskmiselt umbes 150 korda. Ainuüksi Google’i telefonidega tehakse päevas 93 miljonit selfie’t (ehk enekat ehk endlit) ja saadetakse umbes 20 miljardit sõnumit. Iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles