Eesti ekspert juhib Euroopa Nõukogu küberkuritegevuse vastast komiteed

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Nõukogu arvutikuritegevusvastase konventsiooni komitee valis oma viimasel kohtumisel komitee presidendiks justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna nõuniku Markko Künnapu.

Künnapu valiti komitee presidendiks tähtajaga kaks aastat, seni tegutses ta komitee asepresidendina, teatas justiitsministeerium.

Komitee loodi 2006.aastal ning sinna kuuluvad riigid, kes on konventsiooni ratifitseerinud või sellega ühinenud. Selle peamiseks ülesandeks on analüüsida arvutikuritegevusvastase konventsiooni rakendamist, samuti rakendamisega kaasnevaid probleeme ning nende lahendamiseks võimalikke konventsiooni muudatusi.

Alates 2005. aastast justiitsministeeriumis töötanud Künnapu on osalenud muu hulgas arvutikuritegude ja identiteedivarguse eelnõude väljatöötamisel. Varem on ta töötanud siseministeeriumis ja politseis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles