Sarkozyle esitati korruptsioonisüüdistus

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa ekspresident Nicolas Sarkozyd ähvardab süüdimõistmise korral kuni kümneaastane vangistus.
Prantsusmaa ekspresident Nicolas Sarkozyd ähvardab süüdimõistmise korral kuni kümneaastane vangistus. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsusmaa ekspresidendi Nicolas Sarkozy plaan 2017. aastal taas riigipeaks kandideerida sai eile tõsise hoobi, kui talle esitati süüdistus korruptsioonis ja kriminaaluurimise mõjutamises.

Sotsialistist peaminister Manuel Valls, keda paljud peavad tõenäoliseks kandidaadiks järgmistel presidendivalimistel, nimetas olukorda äärmiselt tõsiseks, kuid rõhutas ka, et uurimine ei ole poliitiliselt survestatud. «Meie [sotsialistid] ei olnud need, kes palusid kohtunikel uurimine algatada,» ütles Valls. «Keegi ei ole seadusest ülalpool, kuid nagu kõigile teistele inimestele, kehtib ka Sarkozyle süütuse presumptsioon,» sõnas ta telekanalile BFM TV.

Seni sai endine konservatiivide liider Sarkozy võimule naasmiseks vaikselt pinda ette valmistada, sest poliitilised olud on selleks Prantsusmaal soodsad olnud – sügav ja laialt levinud rahulolematus praeguse sotsialistist presidendi François Hollande’iga, paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) populaarsuse tõus ja korratus Sarkozy enda Rahvaliikumise Liidu (UMP) sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles