Hellenurmes saad teada, miks püksid püüli sõeluvad

, Valgamaalase ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme veskiemand Mae Juske avab veeturbiini, mille tulemusena avanevad veeväravad, hakkavad tööle rootorid ja käivituvad veskiseadmed.
Hellenurme veskiemand Mae Juske avab veeturbiini, mille tulemusena avanevad veeväravad, hakkavad tööle rootorid ja käivituvad veskiseadmed. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Kõik reisisellid on kuulnud ütlemist, et enne Pariisi minekut käi ära Nuustakul. Kuigi Otepää piirkond on tuntud turismimagnet, leidub sealgi paiku, mis veel avastamata, kuid kus saab teada nii mõndagi huvitavat ja näha palju põnevat.

Veidi enam kui 30 kilomeetri kaugusel Tartust, Elva jõe paisjärve ääres, asub 1880. aastail mõisnike von Middendorffide ehitatud mastaapne punastest tellistest ja maakividest vesiveski, mis pakub ka praegu külastajatele palju uudistamist ja avastamist. Sisustus, jahu- ja tangutootmismasinad veskis pärinevad enamasti 1930. aastatest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles