ERR.ee: Ilvese etteheide kultuuritegelastele tekitab vastakaid arvamusi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raua meelest oleks loomeliitudel olnud mõttetu teha avaldusi Gruusia kohta.
Mihkel Raua meelest oleks loomeliitudel olnud mõttetu teha avaldusi Gruusia kohta. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilvese etteheide Eesti kultuuriinimestele, nagu oleks nad Gruusia teemadel vaikinud, tekitab vastakaid arvamusi.

Muusik Mihkel Raud arvab, et kultuuritegelaste reageeringud ja avaldused oleksid olnud õigustatud siis, kui Eesti riik ei oleks Gruusia sündmustele reageerinud, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Riik reageeris minu meelest adekvaatselt, jõuliselt ja kiiresti. Siia lisaks loomeliitude tasandil või töökollektiivide tasandil avaldusi juurde teha oleks olnud tarbetu ja mõttetu,» ütles Raud.

Ta kinnitas samas, et avalduste tegemata jätmine ei tähenda, et loomeinimesed kuidagi vähem tõsiselt konflikti suhtuksid või ei saaks aru, mis Gruusias toimub.

Ka kirjanik Tõnu Õnnepalu hinnangul on Eestis tehtud juba piisavalt mõjukaid avaldusi ning kui avaldusi tehakse liiga palju, muutuvad need Õnnepalu sõnul naeruväärseteks.

Professor Rein Ruutsoo hinnangul juhtis president tähelepanu õigele asjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles