Edgar Savisaar kohtus Riia linnapea Nils Ušakovsiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia püha Peetri kiriku torn.
Riia püha Peetri kiriku torn. Foto: SCANPIX

Riias viibiv Tallinna linnapea Edgar Savisaar kohtus Riia linnapea Nils Ušakovsiga. Meerid teavitasid vastastikku teineteist linnade majanduslikust olukorrast ja tulevikuväljavaadetest.

Savisaar pidas tähtsaks Läti Seimi tehtud seaduseparandust, mille järgi vabariigi valitsus maksab omavalitsustele kinni selle osa maksutuludest, mis jääb rahandusministeeriumi prognoosist hoolimata laekumata. Riik kompenseerib omavalitsustele saamata jääva maksutulu. Savisaar arvas, et sellisest seadusest peaks ka Eesti parlament eeskuju võtma.
 
Lepiti kokku edasises koostöös Tallinn ja Riia vahel. Näiteks võtab Tallinna delegatsioon ja kultuuripealinna esindus osa Riia linna päevast 21. -22. augustil.
 
Pealelõunal avasid Ušakovs ja Savisaar Läti vanade autode tähesõidu Riiast Togliattisse. Savisaar proovis 1964. aastast pärinevat Moskvitši ning tunnistas, et istub elus esimest korda niisuguse auto roolis.
 
Täna õhtul kohtub Savisaar kunagise Tautas Fronte (Läti rahvarinde) eestvedajatega. Tagasi Eestisse saabub linnapea homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles