Värske Eesti rabaromanss pälvis tšehhi filmipublikult sooja aplausi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peaosalised Gert Raudsep ja Maris Nõlvak.
Filmi peaosalised Gert Raudsep ja Maris Nõlvak. Foto: Kaader filmist

Lühikesed püksid, kõikvõimalikku tavaari sisaldav seljakott, käes täissirgeldatud programmivoldik ja rinna peal õõtsuv kaelakaart – need märksõnad iseloomustavad kõige enam Ida-Euroopa suurima, Karlovy Vary filmifestivali keskmist publikut, kelle maksimaalseks vanuseks julgen pakkuda heal juhul 25 eluaastat.

Umbes 50 000 elanikuga kuurortlinna, mis on kuulus oma firmajoogi Becherovka ja ravivate kuumaveeallikate poolest ning kus festivaliväliselt annab tooni vanaldane vene puhkaja, voorib igal aastal tuhandeid kinopisikust nakatunud noori üle kogu Tšehhimaa. See omanäoline elustiil annab juba 49. aastat toimuvale suurele filmipeole näo. Tšehhi publik armastab kino, seda on näha ka eranditult läbimüüdud seanssidest ja juba iseenesestmõistetavaks kujunenud soojast aplausist nii enne kui ka pärast seanssi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles