Kaugloetavast arvestist keelduja jääb vooluta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugloetav arvesti.
Kaugloetav arvesti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elektrilevi jätab kaugloetavast arvestist keeldunud tarbijad pikema vaidluseta vooluta, viimati katkestati vooluühendus teisipäeval ühel Harjumaal Harku vallas elaval tarbijal.

Vooluta jäänud harjumaalase sõnul algas tema vaidlus Elektrileviga siis, kui talle laekus teade, et Elektrilevi soovib tema pikka aega taatlemata vooluarvesti välja vahetada kaugloetava seadme vastu. Kuna arvesti asub tarbija eluruumis, kuhu ta kaugloetavat seadet ei soovinud, tegi tarbija Elektrilevile ettepaneku leida uuele arvestile sobivam koht või asendada vana arvesti olemasoleval kohal kohtloetava seadmega.

Elektrilevi ei soostunud oma kulul tarbija sooviga arvestama ning käsitles tarbija keeldumist kaugloetavast arvestist kliendilepingu jämeda rikkumisena. Sellele järgnes ka otsus tarbijalt vool ära võtta, kuigi klient oli alati arveid õigeaegselt tasunud, samuti puudus kahtlus, et ta oleks vooluarvesti näitudega manipuleerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles