Veel üks lugu musketäridest

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes lööb keda, ütle seda! D’Artagnan (paremal, Luke Pasqualino) on ristanud mõõga Aramisega 
(Santiago Cabrera).
Kes lööb keda, ütle seda! D’Artagnan (paremal, Luke Pasqualino) on ristanud mõõga Aramisega (Santiago Cabrera). Foto: ETV

Kes igatsevad endiselt noorpõlvest tuttavaid D’Artagnani ja Athost, Aramist ja Porthost – teile on pühapäeva õhtu.

Jim Shelley on üks Briti kõvemaid telekriitikuid – jah, suurriikides on ajakirjanduses sellised nišiametid siiani säilinud –, mistõttu ei maksa ignoreerida seda, mida tal oli öelda, kui nimekas BBC tõi Alexandre Dumas’ romaani «Kolm musketäri» ainetel selle aasta algul ekraanile seriaali «Musketärid». Meile siin Eestis võiks tema arvamus minna korda seepärast, et kümneosaline «Musketärid» jookseb alates möödunud nädala pühapäeva õhtust ka ETV ekraanil.

Shelley hinnangul jätsid sarja esimesed osad mulje, nagu oleks tegemist eneseparoodiaga. Ta väitis, et mitmed stseenid on klišeelikud ja tegevusliinid etteaimatavad. Ent ta möönis, et ega seal leidugi eriti palju võimalusi, kuidas teha keepidega meeste mõõgavõitlused põnevaks ja meelelahutuslikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles